Автономна сонячна електростанція - принцип роботи, переваги і недоліки

Автономна сонячна електростанція представляє собою "самостійну" систему електроживлення, яка стає в нагоді у випадках коли неможливо підключатись до загальних ліній електропередач. Цим системам не потрібно підтримувати паралельне функціонування з централізованою електромережею, вони працюють разом з дизельними генераторами, вітрогенераторами і міні ГЕС. Враховуючи потреби, можливо встановити будь-яку комбіновану систему електропостачання з застосуванням сонячних фотомодулів.

Переваги використання автономних сонячних електростанцій. Все по полочкам, без води!

Конструкція автономної сонячної електростанції зазвичай складається з чотирьох базових елементів - сонячної батареї, контролера заряду, акумулятора та інвертора. Сонячні модулі призначені для заряду акумуляторних батарей, пристрій контролера заряду використовується для передачі енергії з сонячних батарей до акумуляторів, не застосовуючи перезарядку. Акумуляторні батареї накопичують згенеровану електроенергію від сонячних панелей та надають можливість користування електроенергією в нічний час. Інвертор відіграє важливу роль у перевтіленні постійної напруги від акумуляторних батарей у змінну 220 В частотою 50 гц. Якщо вже прийнято рішення про встановлення автономної сонячної електросистеми, особливу увагу варто приділити вибору інвертора. Для визначення необхідної потужності цього приладу необхідно визначити загальну потужність усіх пристроїв, які планується вмикати одночасно. Обираючи необхідний інвертор та контролер заряду потрібно враховувати збільшення потужності сонячних та акумуляторних батарей. Тому що збільшити потужність батарей можливо, а от інвертора та контролера це не стосується, тому обирати ці пристрої бажано з запасом потужності. Принцип роботи автономної сонячної електростанції полягає в тому, що електроенергія, що виробляється виходить з сонячної батареї, на контролер заряду який її регулює до оптимального рівня, та відсилає на акумуляторні батареї, з яких, використовуючи інвертор, напруга перетворюється в 220 В і надходить до обладнання споживачів.

Перевагами автономної сонячної електростанції перш за все називають її безпеку для навколишнього середовища і користувачів, висока технологічна функціональність, простота та доступність у встановленні та практичність технічного обслуговування, яке не потребує великих затрат часу та фінансів. Крім цього, встановлення автономної сонячної енергосистеми дає абсолютну автономність та незалежність, необхідність встановлювати додаткові джерела живлення. Використання даної системи забезпечує безперебійну роботу усіх необхідних електроприладів користувача.

Автономне живлення дає також можливість поетапно нарощувати потужність, додаючи необхідні елементи. З автономною сонячною електростанцією можливо досягти безперебійного енергопостачання, при цьому не витрачаючи значних фінансових коштів. Таке джерело енергії дає можливість прогнозованого або самостійного регулювання. Як висновок, слід зазначити, що автономна сонячна електростанція є доступною системою безперебійного живлення, яка має значну кількість переваг та стане в нагоді для енергопостачання віддалених об’єктів.

Вход для клиентов





Агрегаты Tecumseh

Энергоэффективные центральные кондиционеры FAST EtaMax

Энергоэффективные центральные кондиционеры FAST EtaMax

Чиллеры Aermec

Компрессорно-конденсаторные агрегаты GEA Bock

Чиллеры и тепловые насосы
Aermec серии NRL

Драйкулеры Guentner

Кондиционеры и тепловые насосы Mitsubishi Electric Zubadan

Сухие охладители жидкости (драйкулеры) Guentner

Компрессоры Bitzer

Энергоэффективные центральные кондиционеры FAST EtaMax

Поршневые полугерметичные компрессоры Bitzer Octagon

Конденcаторы Lloyd

Кондиционеры и тепловые насосы Mitsubishi Electric Zubadan

Конденcаторы воздушного охлаждения Lloyd Coils

Тепловые насосы Zubadan

Кондиционеры и тепловые насосы Mitsubishi Electric Zubadan

Воздушные тепловые насосы Mitsubishi Electric Zubadan

Воздухоохладители Lu-Ve

Чиллеры воздушного охлаждения McQuay International

Компактные и промышленные воздухоохладители Lu-Ve Contardo

Компрессоры Danfoss

Чиллеры воздушного охлаждения McQuay International

Поршневые герметичные компрессоры Danfoss Maneurop