Популярні матеріали для утеплення стін

У зв'язку з багаторазовим подорожчанням комунальних послуг в Україні, і в першу чергу на опалення, попит на утеплення житла в країні безперервно і швидко росте. Ретельне збереження тепла в будинках і квартирах в холодний період року є на сьогоднішній день єдиним виходом з важкої ситуації, що дозволяє економити гроші і зберігати прийнятні умови для життя.

Популярні матеріали для утеплення стін

Як стверджують фахівці, близько 40% тепла витікає з наших осель крізь зовнішні стіни будівель, які безпосередньо контактують із зовнішнім середовищем і піддаються впливу низьких температур, вітру і опадів. Якісне їх утеплення дає можливість значно знизити тепловтрати, тому послуги з теплоізоляції фасадів є найбільш затребуваними.

У відповідь на потреби громадян в Україні з'явилося багато профільних компаній, що займаються утепленням житлових будинків, виробничих і громадських приміщень, і достатній асортимент теплоізолюючих матеріалів. Найбільш часто вживаними з них можна назвати пінополістирол (пінопласт) і мінеральну вату, вироблену на основі скло або базальтового волокна.

Переваги та недоліки пінопласту

Ці матеріали схожі за основними технічними характеристиками, однак є й істотні відмінності. Процес утеплення стін пінопластом набагато зручніше і простіше, так як матеріал має дуже малу вагу, зручний в обробці, при роботі на висоті і не вимагає спеціальних заходів щодо захисту робітників і навколишнього простору. Так само пінопласт (пінополістирол) не схильний до поразки мікроорганізмами, не змінює своїх властивостей у вологому середовищі (негігроскопичний), не навантажує додатково конструкції будівлі і фундамент.

До недоліків цього матеріалу ставляться його висока пожежонебезпека, практично нульова паропроникність і незначна стійкість до механічних впливів. Однак за умови, що з матеріалом працюють професіонали, ці недоліки зводяться до мінімуму.

Властивості мінеральної вати

Мінеральна вата набагато екологічніше пінопласту, особливо отримана на основі натурального базальтового волокна. Вона абсолютно не горить і добре пропускає пар, що дозволяє стінам завжди залишатися сухими. Мінвата, як і пінопласт, довговічна, стійка в широкому діапазоні температур, але утеплення фасаду мінеральною ватою обійдеться власникам житла набагато дорожче, ніж з використанням пінопласту.

До недоліків мінеральної вати можна віднести втрату нею якостей навіть при незначному намоканні. Зволожити всього на 2%, вона збільшує свою теплопровідність на 10%. Так само, при роботі з мінватою утворюється дрібний пил, небезпечна для здоров'я робітників і навколишнього середовища, що вимагає суворого дотримання спеціальних заходів щодо їх захисту.

Важливо знати, що якою б теплоізоляційний матеріал не був обраний, всі роботи по зовнішньому або внутрішньому утепленню стін повинні проводитися добре підготовленими фахівцями. Їм же розумно надати і вибір необхідних матеріалів. Тільки такий підхід може гарантувати високу якість покриття, а значить, максимальний термін його служби і відсутність необхідності в періодичних ремонтах.

Вход для клиентов





Агрегаты Tecumseh

Энергоэффективные центральные кондиционеры FAST EtaMax

Энергоэффективные центральные кондиционеры FAST EtaMax

Чиллеры Aermec

Компрессорно-конденсаторные агрегаты GEA Bock

Чиллеры и тепловые насосы
Aermec серии NRL

Драйкулеры Guentner

Кондиционеры и тепловые насосы Mitsubishi Electric Zubadan

Сухие охладители жидкости (драйкулеры) Guentner

Компрессоры Bitzer

Энергоэффективные центральные кондиционеры FAST EtaMax

Поршневые полугерметичные компрессоры Bitzer Octagon

Конденcаторы Lloyd

Кондиционеры и тепловые насосы Mitsubishi Electric Zubadan

Конденcаторы воздушного охлаждения Lloyd Coils

Тепловые насосы Zubadan

Кондиционеры и тепловые насосы Mitsubishi Electric Zubadan

Воздушные тепловые насосы Mitsubishi Electric Zubadan

Воздухоохладители Lu-Ve

Чиллеры воздушного охлаждения McQuay International

Компактные и промышленные воздухоохладители Lu-Ve Contardo

Компрессоры Danfoss

Чиллеры воздушного охлаждения McQuay International

Поршневые герметичные компрессоры Danfoss Maneurop